Recept: Rolky z platézy s omáčkou

od našich priateľov

Ingerdiencie:

60 dkg platézy
1 polievkové lyžice citrónovej šťavy
1 ks (balenia) biele korenie
6 dkg cibule
6 dkg tuku Hera
2 polievkové lyžice múky
1 ks Knorr bujón
6 polievkových lyžíc Rama Cremefine
40 dkg pórku
2 ks jarná cibuľka

Postup:

Rybu potrieme citrónovou šťavou a okoreníme. Pokrájanú cibuľu podusíme do sklovita na polovici tuku Hera, poprášíme múkou a necháme zapeniť. V 1/2 litri vody necháme rozpustiť kocku bujónu a týmto zalejeme cibuľu s múkou. Necháme z polovice vyvariť, potom pridáme smotanu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Očistený pórik pozdĺž rozkrojíme až ku stredu, krátko povaríme v slanej vode, aby trochu zmäkol. Opláchneme ho studenou vodou, osušíme a rozložíme. Rybu položíme na rozložený pórik a všetko zrolujeme. Šalotky nakrájame na kostičky a podusíme na druhej polovici tuku Hera v zapekacej forme. Rolky vložíme do formy tesne vedľa seba v zvislej polohe, a pečieme pri 175 °C asi 15 minút. Upečené rolky prelejeme omáčkou a podávame najlepšie so zemiakmi.